Workshops

KlankKlassen

Met de ‘KlankKlas’ neemt Stadsduiven kinderen mee in de wondere wereld van geluid en technologie op een toegankelijke en kindvriendelijke manier. Door middel van zelf ontworpen ‘instrumenten’ leren de kinderen zowel individueel als klassikaal kennis maken met de principes van geluidsgolven en trillingen.

Uitpluizen (-12 jaar)

De workshop ‘Uitpluizen’ is een op maat uitgewerkte sessie waar kinderen de kans krijgen om zelf te experimenteren.
De nadruk ligt hier dus duidelijk op het ontraadselen door proefondervindelijk aan de slag te gaan met de beschikbare materialen.

stadsduiven-workshop-kids

Deze materialen zijn zo ontworpen dat deze makkelijk verplaatsbaar zijn en binnen de meeste ruimtes zonder problemen opgesteld kunnen worden, gereed om meteen aan de slag te kunnen gaan.
Dit maakt het voor scholen een stuk makkelijker omdat er geen grote verplaatsing bij komt kijken en geen kostbare tijd verloren gaat. De lesgever komt op eigen houtje ter plaatse met alle materialen op zak, heeft slechts 15 minuten nodig om op te stellen en kan ook zelfstandig afbreken.

AudioLab (12+ jaar)

De workshop ‘AudioLab’ is een op maat uitgewerkte sessie waar jeugd de kans krijgt kennis te maken met golflengte en cymatics door zelf te experimenteren.

#boslabs #geeks #cornstarch #stadsduiven #cymatics #workshop

A post shared by Stadsduiven (@stadsduiven) on


Ze gaan aan de slag met het maken van instrumenten en installaties om al doende de link te leggen tussen golflengte en toonhoogte. Deze workshop past ook als aanvullende leerstof voor de vakken wiskunde, natuurkunde en muzikale opvoeding in het secundair onderwijs.

BeatLab (12+ jaar)

Tijdens de workshop ‘BeatLab’ ontleedt de groep hoe een hedendaagse electronische muziekproductie in elkaar zit. De groep gebruikt apps op hun eigen smartphone in combinatie met MIDI-controllers die muziek software aanstuurt op een computer. Ook het opnemen van een instrument of zang en rap komen aan bod.

@ikbenkordaat #beats #workshop #ableton #hiphop #rap #music

A post shared by Stadsduiven (@stadsduiven) on

Het is vanzelfsprekend dat de inhoud en niveau die tijdens de workshop behaald worden afhankelijk zijn van factoren zoals een enkelpolige workshop of een reeks, alsook de leeftijd en niveau van de doelgroep.
Wij werken een pakket uit dat past binnen het lopende curriculum van uw school of organisatie.